Hvad har jeg at gøre godt med?
Eleverne inddeles i grupper på 3-4. Hver gruppe gives et budget på 20.000 kr. til at indrette et lækkert værelse. Værelset skal have faste mål, så eleverne ud over pris også skal regne på, hvad der er plads til i værelset. Og de skal lave en tegning i passende målestoksforhold. Grupperne overvejer forlods, hvilke typer af møbler, der er ”must haves” og hvilke, der kan spares på. De researcher på forretningens hjemmeside for at få inspiration til møbler og få en fornemmelse af priserne, og hvor meget de kan få inden for deres budget.
Besøg i boligforretning
Grupperne besøger en udvalgt boligforretning. De afsøger varesortiment ud fra den research de gjorde hjemme i klassen. De udvælger de varer, de ønsker at bruge til deres værelse. De har fokus på budgettet i udvælgelsen samt på mål mv.
Besøget i forretningen afrundes med et oplæg fra en medarbejder i forretningen om forretningens profil, kundesegment, marked og forretningen som arbejdsplads
- Hvilke jobfunktioner findes der?
- Hvad kendetegner arbejdet inden for detailhandel?
- Hvilke uddannelsesmæssige baggrunde har de ansatte?
- Præsentation af en medarbejder der arbejder med fokus på dekoration af udstillingsmiljøer. Hvilke principper er der for det? Farvesammensætninger, former mv.?
- Hvad skal man være god til for at arbejde inden for en boligforretning?
Hvis forretningen har en yngre medarbejder, der kan fortælle sin historie om vejen fra grundskole til jobbet i forretningen, kan det være en god idé ud fra forestillingen om effekterne af ung-til-ung-formidling.
Modellering
Tilbage på skolen arbejder eleverne nu med at designe en lille model af deres nye værelse i papir, pap, træ, modellervoks eller andet, så man kan visualisere, hvor de enkelte ting står i forhold til hinanden. De fylder budgettet ud og overvejer, hvad der skal ske med overskydende penge, hvis der er nogen.