Eleverne skal fordeles ligeligt på de 5+ opgavegrupperinger (køkken, rengøring, osv.) inden ankomsten.
Hver af grupperne forbereder sig ved dels at researche på hotellets brand og undersøge hvilke jobfunktioner, der gemmer sig bag det område, de skal besøge. De kan her bruge hotellets hjemmeside og virksomhedsloggen, se bilag.
Klassen møder ind på hoteldestinationen om morgenen. Efter ankomsten vil der være en fælles morgenbriefing, hvor en repræsentant fra hotellet fortæller lidt om hotellets organisation, brand og kerneopgaver samt de hovedområder, eleverne skal besøge. Der vil indgå lidt teori vedr. de forskellige faggrupper. Især noget om hygiejne og gæsteservice. Her laves evt. et minikursus for alle i hygiejnens betydning for hotellets drift samt den gode gæsteoplevelse, der gennemsyrer alle hotellets arbejdsområder.
Herefter går grupperne ud til deres hovedområder og følger så disse de næste 2 timer. Grupperne afprøver her konkrete opgaver inden for området, f.eks. opredning på værelser, køkkenarbejde mv. Der kan med fordel indlægges små konkurrencer om at løse opgaverne på tid.
Efter endt aktivitet samles der igen op i plenum, hvor eleverne får mulighed for at stille spørgsmål til hotellets drift og kerneydelser. Der er fokus på, hvad hotellet gør for at sikre den gode gæsteoplevelse. Dette afsluttende oplæg vinkles således efter, at eleverne tilbage på skolen skal arbejde med at udarbejde en anmeldelse af hotellet.
Da slutproduktet for hotelopholdet er en anmeldelse, er det vigtigt, at eleverne får mulighed for at tage billeder undervejs og forholde sig til, hvad de enkelte faggrupper gør for at bidrage til den gode gæsteoplevelse.
Tilbage på skolen arbejder eleverne med udfyldelse af efteraktiviteterne i deres log. Dertil igangsættes arbejdet med at udarbejde en anmeldelse. (Se bilag) De færdige anmeldelser samles i en lille avis og sendes evt. til hotellet som tak for besøget. Det kan aftales med hotellet, at de lægges på deres hjemmeside eller Facebook, hvis man kan se et potentiale i det.