Besøget skal bookes på Fagbevægelsens Skoletjeneste. Skolens lokale karrierelæringsvejleder kan være behjælpelig med dette, herunder også at vinkle og tilpasse forløbet en bestemt faglig kontekst.
Inden besøget arbejder eleverne med deres forforståelse ift. arbejdsmarkedet og fagbevægelsen. Aktiviteterne vil naturligvis være afhængige af, hvilket forløb besøget indgår i. Men spørgsmål man kan komme omkring er f.eks.:
- Hvad er et arbejde?
- Hvorfor synes de fleste mennesker, det er vigtigt at have et arbejde?
- Hvad er en lønmodtager?
- Hvad er en arbejdsgiver?
- Hvad vil det sige at være selvstændig?
- Hvad er en iværksætter?
- Hvad vil det sige at være projektansat?
- Kender du til jobs, der kan være farlige at udføre? Hvorfor er de farlige?
- Hvad er et godt fysisk arbejdsmiljø?
- Hvad er et godt psykisk arbejdsmiljø?
- Hvad tror du en arbejdsgiver lægger vægt på hos sine medarbejdere?
- Hvad forestiller du dig er vigtigt for dig i dit arbejdsliv?
Forløbets før-aktiviteter afhænger naturligvis af, om forløbet er et delforløb i et større forløb om arbejdsmarkedet. Det kunne f.eks. være forløb som disse:
- Alineas forløb om arbejdsmarkedet
- Hjerter Dame - en dokumentar om Lizette Risgaard. Filmen kan tilgås fra Filmcentralen og undervisningsmateriale hentes her. Der er materialer med udgangspunkt i filmen til fagene dansk, samfundsfag og historie og således kan filmen også bruges i et tværfagligt forløb.
Ovenstående er tænkt som eksempler til inspiration. Der kan naturligvis være mange andre materialer, man som lærer har gode erfaringer med at arbejde med for at sætte spot på arbejdsmarkedets dynamikker i Den Danske Model og fagbevægelsens historiske udvikling.