Formålet er, gennem virksomhedssamarbejde og undervisningsmateriale, at få skabt et helhedsudsyn mod jobfunktioner og dertilhørende arbejdsliv som ernæringsassistent, samt give eleverne indsigt i de overbygningsmuligheder, der er indenfor faget. Eleverne skal reflektere over eget niveau, samt over hvilke kompetencer den pågældende jobfunktion/uddannelse kræver.
Målet med dette fællesfaglige forløb er at opbygge elevernes kendskab til, og viden om, sundhed og fødevarer, samt opbygge elevernes naturfaglige kompetencer og færdigheder generelt. Samtidig er målet at give eleverne kendskab til ernæringsassistentuddannelsen ved at arbejde med emner og arbejdsområder, der udgør en stor del af ernæringsassistentuddannelsen. Forløbet veksler mellem undervisning for hele klassen og klassen opdelt i hold. Vi kommer vidt omkring, arbejder med hypoteser, laver undersøgelser, udfører sjove øvelser og laver egne madpakker. Undervisningen veksler mellem teori, undersøgelser, øvelser og klassediskussioner. Der vil være rig mulighed for, at eleverne kan arbejde på egen hånd og dermed udfordre sig selv fagligt. Samtidig har man som lærer rig mulighed for at lave det mere struktureret for de elever, som har behov for det.
Træk en hale på forløbet indenfor emnet Uddannelse og Job, og lad eleverne arbejde med før, under og efter aktiviteterne for at øge deres refleksioner over ernæringsassistent jobfunktioner, uddannelsesvej og evt. andre muligheder.