Del 1: Mine styrker
Fokus i del 1 er på, at få eleverne til at kigge indad og udvide deres indsigt i egne styrker med henblik på at kunne bruge dem i en jobsøgningsproces. Eleverne skal se filmen ”Kend dine styrker” fra ug.dk og herefter arbejde med at sætte de 6 styrkeområder i prioriteret rækkefølge hos sig selv. Øvelsen kan suppleres med, at eleverne opretter en gratis profil på Via Institute on Character og laver en styrkeafklaringstest, eller man kan supplere med at lave en gratis persontypetest på Jobindex. Hvis man bruger test, bør man overveje, hvordan man har mulighed for at følge op på "resultatet". En persontypetest kan være en retningsgiver, men ikke det fulde billede af en personlighed.
Eleverne skal desuden i par arbejde med at udfylde et kompetencehjul over vigtige kompetencer for en arbejdsgiver.
Estimeret tidsforbrug: 3-4 lektioner
Del 2: Det personlige CV
Fokus i del 2 er på at lære eleverne at udarbejde et personligt CV til understøttelse af deres ansøgning. De guides gennem forskellige elementer, der med fordel kan være med i et CV og kommer også selv til at udarbejde deres eget personlige CV.
Der er undervejs links til materiale på gtilp.dk. Her skal eleverne f.eks. læse eksempler på cv’er, de kan lade sig inspirere af, og de kan finde en præfabrikeret skabelon, de kan skrive deres CV i.
Der er indlagt flere øvelser undervejs. Bl.a. skal eleverne udarbejde deres eget personlige CV.
Estimeret tidsforbrug 5-6 lektioner
Del 3: Ansøgning
Fokus i del 3 er på at lære eleverne at skrive selve ansøgningen. Man kommer omkring indhold i en ansøgning, den opfordrede ansøgning på baggrund af et stillingsopslag, den uopfordrede ansøgning, personlig henvendelse og videoansøgning. Også her trækkes på videoindhold bl.a. fra gtilp.dk.
Der er indlagt flere øvelser undervejs, bl.a. skal eleverne udarbejde deres egen uopfordrede ansøgning til en garantipartner i Hjørring Kommune og en ansøgning på baggrund af et stillingsopslag.
Estimeret tidsforbrug 6-8 timer
Del 4: Jobsamtalen
Fokus i del 4 er på at forberede eleverne på jobsamtalen som en professionel kommunikationssituation. Desuden rundes hele kurset af med, at eleverne skal lave deres egen 10 punkts liste med anbefalinger til jobsøgningen.
Der er øvelser undervejs. Hvis man her har mulighed for at inddrage den supplerende aktivitet at opsætte en fiktiv jobsamtale mellem en elev og den garantipartner, vedkommende har skrevet ansøgning til, kan dette anbefales. Det kan faciliteres gennem skolens lokale karrierelæringsvejleder.